Community evenementen

Met en van elkaar leren 

Community evenementen

Met en van elkaar leren 

500+
Communityleden
20+
Community evenementen per jaar
100+
Forum onderwerpen

We willen je leren participeren. Alleen kennis is niet genoeg. Je leert pas echt als je de kennis toepast in de praktijk. Learning by doing. En als je samenwerkt met communityleden. Samen wijzer worden. Om je daarmee te helpen, organiseren we het hele jaar door verschillende community evenementen. Als deelnemer van een programma heb je toegang tot alle community evenementen: helpdesk, forum, inloopuren en workshops. Je kiest het evenement dat op dat moment past bij jouw behoefte en agenda. Alles online. Zo kun je alles terugkijken en mis je niets. De workshops bieden we ook aan voor niet-leden.

Helpdesk

We zijn allemaal druk. En hebben soms veel vragen gedurende de dag. Hoe fijn is het dan dat je 24/7 een vraag kan stellen in de online helpdesk. Onze Relevant Gesprek® coaches geven je antwoord en helpen je op weg.
Forum

Maak gebruik van de collectieve wijsheid van de 500+ communityleden op de openbare fora, waar je ervaringen kan delen en vragen kan stellen.

Over praktijkcases, uitdagingen in participatieprocessen, verbinden op de onderwerpen of een buddy vinden om je te helpen. Communityleden helpen elkaar. Deelnemers van het Partnerprogramma, Organisatieprogramma en Raadsprogramma hebben ook een besloten community.

Online inloopuren

Het grootste leereffect ontstaat bij het toepassen van de theorie in de praktijk. Om je daarmee te helpen, organiseren we elke week een inloopuur. Waar je met ons en andere communityleden in gesprek kunt over waar je tegenaan loopt. Van grote tot kleine vragen, ze komen allemaal aan bod. Heb je geen vraag, ook dan ben je van harte welkom om aan te sluiten! Het zijn altijd inspirerende uren waar we veel van elkaar leren. Het is niet nodig om je aan te melden voor deze inloopuren, je kunt gewoon deelnemen via de link in de Relevant Gesprek® Academie.

Workshops

Elke twee maanden verdiepen we op een onderwerp binnen de methodiek van het Relevant Gesprek®. We gaan zelf op onderzoek uit en/of vragen een expert om zijn visie. In de workshop van twee uur gaan we met de communityleden en andere deelnemers in gesprek over dit onderwerp. Zo hebben we workshops gegeven over het betrekken van jongeren, laaggeletterden, de raad, online gespreksvormen en slimme gesprekstechnieken.

Wat we ontdekken en leren voegen we weer toe aan onze trainingen en programma’s. Learning by doing. De workshops zijn online en voor de programmadeelnemers altijd terug te kijken. De workshops bieden we tegen betaling ook aan voor niet-leden. Meer informatie over de workshops kun je vinden op deze pagina . 

Leercase Challenge

Heb jij een onderwerp waarover je in gesprek wilt met de omgeving? Een initiatief voor een zonneweide? En natuurspeeltuin? De herinrichting van een leegstaand schoolgebouw? Of een ander onderwerp?

Inschrijven voor onze Leercase Challenge is dan misschien voor jou dé manier om zicht te krijgen op hoe je dat gesprek organiseert. De investering voor jou als case-eigenaar is alleen tijd. We ruilen: wij een leercase, jij een aanpak.