Rol van de raad

Thema workshop Relevant Gesprek®
Dinsdag 16 mei 2023 (10-12 uur)

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
AanmeldenRol van de raad

Thema workshop Relevant Gesprek®
Dinsdag 16 mei 2023 (10-12 uur)

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
Aanmelden


Maandelijkse verdiepen we op een onderwerp binnen de methodiek van het Relevant Gesprek®. We gaan zelf op onderzoek uit en/of vragen een expert om zijn visie. In een thema workshop van twee uur gaan we met de communityleden en andere geïnteresseerden in gesprek. De online workshops maken onderdeel uit van onze programma’s en kunnen daarnaast tegen betaling worden bezocht door andere geïnteresseerden.

Thema workshop
'Rol van de raad'

Dinsdag 16 mei  2023 van 10.00 - 12.00 uur via Zoom

We zien dat het onderwerp gemeenteraad en participatie altijd veel vragen oproept. In de workshop 'Welke rol heeft de gemeenteraad bij participatietrajecten?' gaan we met elkaar in gesprek over verschillende rollen van de raad bij participatietrajecten. We gaan o.a. verdiepen op: 

  • Welke rollen kun je als gemeenteraad spelen bij participatietrajecten
  • Waarover wil de raad meepraten en waarover niet
  • Wat doe je als raad met de opbrengst van een participatietraject
  • Hoe en wanneer geef je als raad kaders mee 
  • Hoe stem je als college en ambtenaren participatietrajecten met de raad af

We delen voorbeelden uit onze praktijk en zijn benieuwd naar ervaringen van deelnemers. In de workshop gebruiken we de methodiek Relevant Gesprek en gaan we in op de valkuilen en succesfactoren van de rol van de raad bij participatievraagstukken.

Wat neem je mee uit de workshop?

Na afloop van de workshop ontvang je de belangrijkste leerpunten van de workshop nog eens op een rij. Zodat jij deze leerpunten kunt toepassen in jouw eigen praktijk. Kortom, het wordt een inspirerende en interessante workshop met voldoende ruimte voor interactie.

In het kort

  • Wat: thema workshop 'Rol van de raad'
  • Wanneer: dinsdag 16 mei van 10:00 tot 12:00 uur
  • Waar: online, via Zoom

Deelname

Voor deelnemers aan de programma's is de workshop gratis en terug te kijken in de Relevant Gesprek® Academie. Anders bedragen de kosten voor deelname aan een online thema workshop eenmalig € 225 excl. BTW. Wil je je aanmelden? Vul dan onderstaand aanmeldformulier in. Aanmelden kan tot en met 10 mei 2023.

Kun je er niet bij zijn?

Lukt het je niet om live deel te nemen? Geen probleem. Als je in de opmerkingen van het formulier invult dat je er niet live bij kunt zijn dan sturen we je na de workshop een linkje waarmee je de opname tot 2 weken na die tijd terug kan kijken.

Deelnemers van het Basis- en Masterprogramma kunnen de workshop altijd terugkijken in de Relevant Gesprek® Academie. 

Aanmeldformulier thema workshop 

*Hier vind je onze Algemene voorwaarden.

Onbeperkt toegang tot de thema workshops?

Als deelnemer aan de programma’s heb je gratis en onbeperkt toegang tot de maandelijkse thema workshops. Daarnaast zijn de opnames van alle workshops ook terug te kijken in de Relevant Gesprek® Academie. We bieden voor iedereen een eigen programma. Om jou te helpen de methodiek Relevant Gesprek® toe te passen in de praktijk. Learning by doing. Welk programma past bij jou?