Burgerberaden

Workshop Relevant Gesprek®
16 januari 2024 (10-12 uur)

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
AanmeldenBurgerberaden

Workshop Relevant Gesprek®
16 januari 2024 (10-12 uur)

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
Aanmelden


Maandelijks organiseren we online workshops waarin we in gesprek gaan over actuele onderwerpen op het gebied van participatie en communicatie. We nodigen gastsprekers uit, delen ervaringen en leren van elkaar. De online workshops maken onderdeel uit van onze programma’s en kunnen daarnaast tegen betaling worden bezocht door andere geïnteresseerden.

Workshop Burgerberaden

Dinsdag 16 januari van 10.00 - 12.00 uur via Zoom

Burgerberaden worden gezien als een geschikt besluitvormingsproces om tot beslissingen te komen over polariserende, belangrijke onderwerpen. Is dit terecht? Wanneer werkt het wel en wanneer niet? Op deze en andere vragen gaan we in tijdens de workshop Burgerberaden op 16 januari 2024.


Waarom worden er Burgerberaden georganiseerd? 

Bestuurskundigen houden al 20 jaar een pleidooi om de lokale democratie te vernieuwen. Burgerberaden kunnen een welkome aanvulling zijn op de representatieve democratie. Omdat je  naast de ‘usual suspects’ ook de andere inwoners een stem geeft! En daarbij neem je tijdens een burgerberaad echt de tijd om beter begrip voor de standpunten te creëren en gezamenlijk tot een oplossing te komen.

Workshop 

Aan de hand van de methodiek Relevant Gesprek® zullen we dieper ingaan op de vraag waarom, wanneer en hoe je Burgerberaden organiseert. Na afloop van de workshop ontvang je de ‘Checklist Burgerberaden’ met praktische tips als je een burgerberaad wilt organiseren.

In het kort:

  • Wat: workshop Burgerberaden
  • Wanneer: dinsdag 16 januari 2024 van 10:00 tot 12:00 uur
  • Waar: online, via zoom


Deelname

Voor deelnemers aan de programma's is de workshop gratis. Anders bedragen de kosten voor deelname aan een online workshop eenmalig € 225,- excl. BTW.

Wil je je aanmelden? Vul dan onderstaand aanmeldformulier in.

Aanmeldformulier workshop

*Hier vind je onze Algemene voorwaarden.

Onbeperkt toegang tot de workshops?

Als deelnemer aan de programma’s heb je gratis en onbeperkt toegang tot de maandelijkse workshops. Daarnaast zijn de opnames van alle workshops ook terug te kijken in de Relevant Gesprek® Academie. We bieden voor iedereen een eigen programma. Om jou te helpen de methodiek Relevant Gesprek® toe te passen in de praktijk. Learning by doing. Welk programma past bij jou?