Methodiek Relevant Gesprek®

Blauwdruk voor een maatschappelijke dialoog met resultaat

Methodiek Relevant Gesprek®

Blauwdruk voor een maatschappelijke dialoog met resultaat

De methodiek Relevant Gesprek® is de kern van al onze programma’s. De visie achter de methodiek is dat elk gesprek relevant moet zijn voor de deelnemer(s). Is een gesprek niet relevant voor de deelnemer, dan zal hij/zij niet meedoen. De methodiek helpt je die relevantie te vinden. En ook te behouden gedurende het participatieproces.

We knippen het participatieproces in twee fasen: de aanpak en de uitvoering. Voor beide fasen werken we met een methodiek. Dat geeft structuur in je werk. En het maakt het leerproces makkelijker.  

Relevant Gesprek® Aanpak

Het maken van een aanpak is essentieel voor een succesvol participatieproces en één van de meest voorkomende participatievalkuilen. Zonder aanpak kun je niet sturen. Het is alsof je een huis bouwt zonder een tekening. Dat komt niet goed. Voor het maken van de aanpak werken we met de 4 sleutels van het Relevant Gesprek®. Elke sleutel kent een aantal hulpvragen. Met de antwoorden op deze hulpvragen heb je de bouwstenen voor je Participatieaanpak.

Relevant Gesprek® Uitvoering

Als je akkoord hebt op de participatieaanpak, kun je richting de uitvoering. Let op! In de uitvoering gebeuren vaak de meeste ongelukken. Denk aan een te krappe planning, geen goede rol- en taakverdeling of onvoorbereid een gesprek ingaan. In de programma’s leren we je ons 10 stappenplan voor de uitvoering. Zodat je een overzicht hebt van wat er allemaal bij de uitvoering van jouw participatieaanpak komt kijken en je niets vergeet.

Maak kennis met het Relevant Gesprek®

Webinar

Maak in 1 uur kennis met de methodiek Relevant Gesprek® en krijg inspiratie hoe je succesvol samenwerkt met stakeholders. Tijdens het webinar is er volop ruimte om vragen te stellen. Na deelname aan het webinar krijg je de checklist Relevant Gesprek® toegestuurd en kun je er zelf direct mee aan de slag. Het webinar is vrij toegankelijk.
Meld je aan voor het webinar
Gratis en vrijblijvend

E-learning

Met onze e-learnings leer je participeren op het moment dat het jou uitkomt. Kies de bijhorende online training die in jouw agenda past. Heb je vragen? Stel die dan in het online helpdesk.                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Meer over de 


e-learnings
Passend bij de fase van jouw vraagstuk

Programma 

Als deelnemer van een programma heb je toegang tot de e-learnings én de community evenementen (forum, inloopuren, workshops, live event) én individuele coaching. Zo krijg je de begeleiding die je nodig hebt op het moment dat het jou uitkomt.                                                                                                                                                        
Meer over de programma's


Voor elke doelgroep een eigen programma