Programma's 

Relevant Gesprek®

Welk programma past bij jou?

Programma's Relevant Gesprek®

Welk programma past bij jou?

De Relevant Gesprek® Academie biedt voor elke doelgroep een eigen programma. Een programma is bedoeld om je te helpen de methodiek Relevant Gesprek® toe te passen in de praktijk. Learning by doing. Daarom geeft elk programma toegang tot kennis, community en coaching.

E-learning & live trainingen

In de programma's delen we kennis in e-learnings met handboeken, videolessen, checklists, formats en praktische tools. Om te oefenen kun je onbeperkt deelnemen aan live online trainingen.

Lidmaatschap community

Deelnemers van de programma's ontvangen een community lidmaatschap. Inclusief toegang tot workshops, online coaching, de 24/7 online helpdesk en het unieke jaarevent. 

Je community lidmaatschap is inclusief: 

Workshops

Je lidmaatschap geeft je gratis toegang tot de workshops.

Online coaching

Voor communityleden zijn coaching sessies en ervaren participatiecoaches beschikbaar.

Online helpdesk

Als lid stel je vraag 24/7 in de online participatie Helpdesk of op de openbare fora.

Jaarevent

We organiseren elke jaar speciaal voor leden het Relevant Gesprek® jaarevent.

Voor jou of jouw collega's

Onderstaande programma’s zijn voor beleidsadviseurs, projectmanagers, communicatieadviseurs of participatieadviseurs en volg je als individu of als organisatie.
Icoon Basisprogramma Participatie

Basisprogramma

Leer de basisstappen die nodig zijn voor grip op participatie. Op basis van de 4 sleutels van onze methodiek Relevant Gesprek® leer je een participatieaanpak voor jouw vraagstuk te maken.

Icoon Masterprogramma Participatie

Masterprogramma

Word zelf participatie-expert! Je leert alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om grote en kleine vraagstukken aan te vliegen. Bij een goede afronding krijg je het certificaat Master Relevant Gesprek®.

Organisatieprogramma

Laat je medewerkers leren participeren, borg kennis en expertise in de organisatie en draag bij aan meer relevante gesprekken over maatschappelijke vraagstukken.

Programma's op maat

Onderstaande programma's zijn voor partners respectievelijk gemeenteraden.
Icoon coaching 2

Partnerprogramma

Als zelfstandig adviseur/zzp-er, adviesbureau of organisatie kun je als gecertificeerd Relevant Gesprek® partner voor eigen klanten aan de slag. In het programma word je opgeleid in het toepassen van de methodiek Relevant Gesprek®.

Icoon Raadsprogramma Participatie

Raadsprogramma

Het Raadsprogramma is een leer- en werkprogramma waar je als raadslid individueel, samen je eigen raad of fractie en met raadsleden van andere gemeenten tijdens je raadswerk (nog beter) leert participeren.  

Toegang tot community evenementen en coaching

Als deelnemer van één van de programma’s heb je vrij toegang tot alle community-evenementen: helpdesk, forum,  coaching sessies en workshops. Wil je feedback op je aanpak of klankborden? Plan dan een coachafspraak met één van onze Relevant Gesprek® coaches.
"Het Relevant Gesprek, de participatiemethodiek van het Masterprogramma, is een praktische en bruikbare manier om een participatieaanpak te maken."


Deelnemer Masterprogramma
"Ik was op zoek naar een structurele aanpak voor participatie. Ik wist wel het een en ander, maar ik vind het lastig dit in een bepaalde structuur te zetten. Het Relevant Gesprek helpt me hierbij."
Deelnemer Masterprogramma

"Door het webinar heb ik nu een scherpere blik op de participatie-valkuilen, de omgeving en de methodiek van gesprekken voeren.”Deelnemer webinar

Eerst kennismaken met de methodiek Relevant Gesprek®?

Meld je aan voor het gratis webinar Participeren kun je leren.  Je maakt kennis met de blauwdruk van een maatschappelijke dialoog met resultaat: de methodiek Relevant Gesprek®. De methodiek is toepasbaar op elk participatievraagstuk.