Programma's 

Relevant Gesprek®

Welk programma past bij jou?

Programma's Relevant Gesprek®

Welk programma past bij jou?

De Relevant Gesprek® Academie biedt voor elke doelgroep een eigen programma. Een programma is bedoeld om je te helpen de methodiek Relevant Gesprek® toe te passen in de praktijk. Learning by doing. Daarom geeft elk programma toegang tot kennis, community en coaching.

E-learning & training

We delen kennis via e-learnings met handboeken, videolessen, checklists, formats en praktische tools. Om te oefenen kun je deelnemen aan een online training.

Evenementen

Deelnemers van de programma’s hebben toegang tot de community evenementen: helpdesk, forum, inloopuren en workshops.

Coaching 

Met persoonlijke coaching wordt je door een ervaren participatiecoach verder geholpen met je vraagstuk.

Helpdesk

Heb je een vraag? Stel die dan 24/7 in het online participatie Helpdesk aan de Relevant Gesprek® coaches.

Community

Maak gebruik van de collectieve wijsheid van de 300+ communityleden op de openbare community fora.

Voor jou of jouw collega's

Onderstaande programma’s zijn voor beleidsadviseurs, projectmanagers, communicatieadviseurs of participatieadviseurs en volg je als individu.
Icoon Basisprogramma Participatie

Basisprogramma

Leer de basisstappen die nodig zijn voor grip op participatie. Op basis van onze methodiek Relevant Gesprek® leer je een participatieaanpak te maken.

Icoon Masterprogramma Participatie

Masterprogramma

Word een participatie-expert! Je leert alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om grote en kleine vraagstukken aan te vliegen.

Icoon Partnerprogramma Participatie

Partnerprogramma

Als zelfstandig adviseur/zzp-er, adviesbureau of organisatie kun je als gecertificeerd Relevant Gesprek® partner voor eigen klanten aan de slag.

Voor jouw organisatie

Onderstaande programma’s zijn voor teams of de gehele organisatie.
Icoon Organisatieprogramma Participatie

  Organisatieprogramma  

Laat je medewerkers leren participeren, borg de kennis en expertise in de organisatie en draag bij aan meer relevante gesprekken met de samenleving over maatschappelijke vraagstukken.                                                             
Icoon Initiatiefnemersprogramma Participatie

Initiatiefnemersprogramma

Participatie speelt een grotere rol bij omgevingsinitiatieven. Stimuleer initiatiefnemers meer participatie toe te passen en faciliteer ze door een online platform aan te bieden met ons initiatiefnemersprogramma.                                                 

Vanaf najaar 2022 beschikbaar
Icoon Raadsprogramma Participatie

       Raadsprogramma

We leren raadsleden, griffiers en raadadviseurs de basisstappen die nodig zijn voor grip op participatie. Participatie is tenslotte een zaak van de raad waar het college uitvoering aan geeft. Het Raadsprogramma is er ook voor individuele raadsleden.     
Vanaf najaar 2022 beschikbaar


Toegang tot community evenementen en coaching

Als deelnemer van één van de programma’s heb je vrij toegang tot alle community-evenementen: helpdesk, forum,  inloopuren en workshops. Wil je feedback op je aanpak of klankborden? Plan dan een coachafspraak met één van onze Relevant Gesprek® coaches.
"Het Relevant Gesprek, de participatiemethodiek van het Masterprogramma, is een praktische en bruikbare manier om een participatieaanpak te maken."


Deelnemer Masterprogramma
"Ik was op zoek naar een structurele aanpak voor participatie. Ik wist wel het een en ander, maar ik vind het lastig dit in een bepaalde structuur te zetten. Het Relevant Gesprek helpt me hierbij."
Deelnemer Masterprogramma

"Door het webinar heb ik nu een scherpere blik op de participatie-valkuilen, de omgeving en de methodiek van gesprekken voeren.”Deelnemer webinar

Eerst kennismaken met de methodiek Relevant Gesprek®?

Meld je aan voor het gratis webinar Participeren kun je leren.  Je maakt kennis met de blauwdruk van een maatschappelijke dialoog met resultaat: de methodiek Relevant Gesprek®. De methodiek is toepasbaar op elk participatievraagstuk.