Masterprogramma Participatie

Word zelf participatie-expert


  Bestel je programma

Masterprogramma Participatie

Word zelf participatie-expert

  Bestel je programma

Het Masterprogramma Participatie is het meest uitgebreide programma en heeft alles in zich om jou participatie-expert te maken. We leren je hoe je een participatieaanpak maakt met de vier sleutels van het Relevant Gesprek®, laten je zien hoe je de participatieaanpak goed uitvoert, en kijken naar de benodigde gespreksinterventies op het moment dat je als gespreksleider voor een groep staat. Om de theorie toe te passen in de praktijk, geven we je 12 maanden lang een inlog voor de Relevant Gesprek® Academie. Je hebt dan toegang tot:


E-learning & live training

Het Masterprogramma deelt kennis in 5 e-learnings met handboeken, videolessen, checklists, formats en praktische tools. Je kunt deelnemen aan live online trainingen. Twv € 1.725

Lidmaatschap community

Deelnemers aan het Masterprogramma ontvangen een community lidmaatschap. Inclusief deelname aan 4 thema workshops, live coaching, de online helpdesk en het unieke jaarevent. 
Icoon Masterprogramma Participatie

Certificaat Master Relevant Gesprek®

Als deelnemer krijg je de mogelijkheid het Mastercertificaat te behalen. Een toets maakt onderdeel uit van de procedure. Waardevol op je Curriculum Vitae. Twv € 165

Je community lidmaatschap is inclusief: 

Thema workshops

Je lidmaatschap geeft je gratis toegang tot alle maandelijkse thema workshops. Twv gemiddeld € 1.800

Live coaching

Voor communityleden zijn inloopuren en ervaren participatiecoaches beschikbaar. Twv € 500

Online helpdesk

Als lid stel je vraag in de online participatie Helpdesk of op de openbare fora. Twv € 200

Jaarevent

We organiseren elke jaar speciaal voor leden het Relevant Gesprek® jaarevent. Twv € 110

E-learning & live training

In het Masterprogramma Participatie heb je toegang tot vijf lesmodules:

De e-learnings bevatten een handboek, videolessen, checklists, formats en tools. Om te oefenen met de theorie uit de e-learnings geldt dat je 12 maanden lang onbeperkt kunt deelnemen aan de bijbehorende online training. Elke 6-8 weken geven we een training. 

Voor de e-learning 'De 6 stappen voor een gedragen participatieaanpak' kun je om te oefenen meedoen aan de online Leercase Challenge. Hierbij gebruiken we een actuele praktijkcasus en ga je samen met de inbrenger van de casus (een gemeente bijvoorbeeld) aan de slag om te komen tot een participatieaanpak.

Lidmaatschap community 

Deelnemers aan het Masterprogramma ontvangen het persoonlijke community lidmaatschap. Dat geeft je recht om 12 maanden lang deel te nemen aan alle thema workshops, wekelijks live coaching, online helpdesk en het unieke jaarevent voor leden.
Thema workshops

Je lidmaatschap geeft je gratis toegang tot alle maandelijkse thema workshops. Elke drie maanden verdiepen we op een onderwerp binnen de methodiek van het Relevant Gesprek®. We gaan zelf op onderzoek uit en/of vragen een expert om zijn visie. In de workshop van twee uur gaan we met de communityleden en andere deelnemers in gesprek over dit onderwerp. Zo hebben we workshops over het betrekken van jongeren, laaggeletterden, de raad, online gespreksvormen en slimme gesprekstechnieken. Kijk hier voor een overzicht van recente workshops en voor meer informatie.

Live coaching

Wil je even klankborden? Loop je vast? Heb je vragen? Voor leden van de community is er een ervaren participatiecoach beschikbaar die je live verder helpt met je vraagstuk in het wekelijkse inloopuur voor jou en de andere programmadeelnemers.Online helpdesk

Heb je tijdens het doorlopen van het programma vragen? Of loop je ergens tegenaan? Stel dan je vraag dan in de online helpdesk. Onze Relevant Gesprek® coaches geven je antwoord en helpen je op weg. Wil je ervaringen delen of andere communityleden om ervaringen vragen? Stel dan je vraag in de openbare community boards.Het jaarevent

We organiseren elke jaar speciaal voor leden het Relevant Gesprek® jaarevent. Het onderwerp, de locatie of online stemmen we af op actuele ontwikkelingen. We beloven in ieder geval dat het inspirerend en verrassend is. We maken de datum en locatie ruim op tijd bekend, zodat je er zeker bij kunt zijn.


Mastercertificaat Relevant Gesprek®

Wil je je deelname aan het Masterprogramma afronden met een proeve van bekwaamheid? We geven je de mogelijkheid de geleerde kennis en vaardigheden in een praktische toets aan de Relevant Gesprek® coaches te presenteren.

Bij een goede beoordeling reiken we het certificaat Master Relevant Gesprek® uit. Mooi op je Curriculum Vitea! Word zelf participatie-expert

Masterprogramma Participatie voor € 300 per maand

12 maanden lidmaatschap Relevant Gesprek® Academie met toegang tot
Masterprogramma Participatie inclusief:

 • E-learning en live training ‘De 4 sleutels van een slimme participatieaanpak’ twv € 345
 • E-learning en live training ‘De 6 stappen voor een gedragen participatieaanpak’ twv € 345
 • E-learning en live training ‘De 10 uitvoeringsstappen van een succesvol participatieproces’ twv € 345
 • E-learning en live training 'De 5 participatietaken van de raad' twv € 345
 • E-learning en live training 'De 3 sturingsniveaus van een goed gesprek'  twv € 345 (nieuw miv 2023)
 • Alle maandelijkse thema workshops twv € 225 per workshop twv gemiddeld € 1.800
 • Elke week live coaching twv € 500
 • Online helpdesk twv € 200
 • Certificaat Master Relevant Gesprek® twv € 345
 • Uniek jaarevent voor leden twv € 110


Bestel het Masterprogramma   Plan een kennismakingsafspraak

 • Prijsvast, dus geen prijsverhogingen in je eerste jaar
 • Je lidmaatschap wordt niet automatisch verlengd
 • Na 12 maanden kun je je lidmaatschap verlengen voor € 75 per maand