E-learning 'De 6 stappen voor een gedragen participatieaanpak'

Met de e-learning ‘De 6  stappen voor een gedragen participatieaanpak’ leer je  hoe je in co-creatie komt tot een participatieaanpak. Wij noemen dat ook wel een  snelkookp(l)ansessie. Omdat je in 3 tot 4 uur met 6 tot 10 deelnemers de bouwstenen van het participatieplan bepaalt. De tijdsdruk zorgt ervoor dat je de vaart erin houdt, niet in lange discussies blijft hangen en besluiten neemt.

Deze e-learning is alleen toegankelijk voor deelnemers van het Masterprogramma die de e-learning ‘De 4 sleutels van een slimme participatieaanpak’ afgerond hebben. Wil je toegang tot deze e-learning? Meld je dan aan voor het Masterprogramma. 

E-learning & Leercase Challenge

We delen kennis in de e-learning met handboeken, videolessen, checklists, formats en tools. Om te oefenen kun je deelnemen aan de Leercase Challenge

Online Helpdesk & online coaching

Heb je een vraag? Stel die dan  24/7 in de online participatie Helpdesk aan de Relevant Gesprek® coaches, tijdens de coaching sessies of in de community

E-learning 

In de e-learning ‘De 6 stappen voor een gedragen participatieaanpak’ leer je hoe je in co-creatie komt tot een participatieaanpak. Je ontvangt het stappenplan, formats, videolessen en handige checklists. Je leert:

 • Hoe je sleutels van het Relevant Gesprek® in de voorbereiding toepast
 • Hoe je een presentatie maakt om de ingevulde sleutels te toetsen
 • Hoe je een snelkookp(l)ansessie organiseert en de tijdsplanning maakt
 • Hoe je de verantwoordelijk voor het proces en de inhoud scheidt  
 • Hoe je resultaten van de sessie uitwerkt in de participatieaanpak
 • Hoe je het participatieaanpak laat goedkeuren

  Leercase Challenge

Meedoen aan onze Leercase Challenge is voor jou dé manier om te oefenen hoe je een snelkookp(l)ansessie organiseert en hoe je tot het participatieplan komt. In 8 weken doorloop je het proces om te komen van vraagstuk tot aanpak.

Hoe werkt de Leercase Challenge?
We organiseren regelmatig een Leercase Challenge, waar deelnemers uit de programma’s en van deze e-learning zich voor kunnen aanmelden. Alle deelnemers van de Leercase Challenge gaan aan de slag met een ingebrachte leercase om te komen tot een participatieaanpak. In die aanpak staat hoe je met wie, waarover in gesprek gaat. Je komt tot die aanpak aan de hand van de 6 stappen van een gedragen participatieaanpak. Twee Relevant Gesprek® coaches begeleiden dit proces.

Meer weten over de Leercase Challenge?

Deze e-learning maakt onderdeel uit van het Masterprogramma

E-learning 'De 6 stappen voor een gedragen participatieaanpak’

 • Leer hoe je een snelkookp(l)ansessie organiseert
  • Hoe je de verantwoordelijk voor het proces en de inhoud scheidt  
  • Hoe je resultaten van de sessie uitwerkt in de participatieaanpak
  • Hoe je het participatieaanpak laat goedkeuren

De e-learning heeft een waarde van € 345 en is alleen toegankelijk voor deelnemers van het Masterprogramma. Voorwaarde is dat je de e-learning ‘De 4 sleutels van een slimme participatieaanpak’ in het programma hebt afgerond.