Training & e-learning
'De 4 sleutels van een slimme participatieaanpak'

Met de e-learning ‘De 4 sleutels van een slimme participatieaanpak’ leer je hoe je op een gestructureerde manier je participatievraagstuk omzet naar een aanpak. De sleutels werken op elk soort participatievraagstuk of het nu gaat om het kappen van bomen, met maken van welzijnsbeleid of het ontwikkelen van een omgevingsvisie. Je bepaalt met wie je waarover in gesprek gaat en hoe. De 4 sleutels zijn een handige leidraad om samen met (intern) betrokkenen keuzes te maken.

Deze e-learning inclusief training is geschikt voor professionals in communicatie, participatie, beleid en projecten. De deelnemers van het Basisprogramma en Masterprogramma Participatie hebben vrij toegang tot deze leermodule. Ben je geen deelnemer van het programma, maar wil je wel toegang tot deze e-learning? Dan kun je deze los bestellen; de trainingsdata vind je op onze kalender. Na aanmelden krijg je een inlog voor de Relevant Gesprek® Academie met toegang tot:

E-learning & training

We delen kennis in de e-learning met handboeken, videolessen, checklists, formats en tools. Om te oefenen kun je deelnemen aan online live training.

Community

Maak gebruik van de collectieve wijsheid van de 500+ communityleden op de openbare community fora.

Online Helpdesk

Heb je een vraag? Stel die dan 24/7 in het online participatie Helpdesk aan de Relevant Gesprek® coaches.

Methodiek Relevant Gesprek® Aanpak

We leren je aan de hand van de 4 sleutels een participatieaanpak maken. Je start met je eigen participatievraagstuk. Vervolgens beantwoord je de vragen die horen bij de 4 sleutels. Met de antwoorden heb je de basis voor je participatieaanpak. Lees meer over de 4 sleutels.

E-learning

In deze e-learning leer je een participatieaanpak maken met de vier sleutels van het Relevant Gesprek®. Je ontvangt het online handboek, videolessen en handige checklists. Je leert:

 • Hoe je de participatievalkuilen kan voorkomen
 • Hoe je een participatieaanpak maakt voor jouw vraagstuk
 • Hoe je het participatiedoel bepaalt voor jouw vraagstuk
 • Hoe je een goede participatievraag formuleert
 • Hoe je met onze Publieksanalyse publieksgroepen bepaalt
 • Hoe je met onze Participatiebox de juiste gespreksvorm kiest.

Online live training

Elke 6-8 weken geven we een online training die hoort bij deze e-learning. In de online training passen we de 4 sleutels van het Relevant Gesprek® toe op een ingebrachte praktijkcase. Misschien wel jouw case?

Een aantal praktische zaken:

 •  De training is online en wordt gegeven via ZOOM
 •  Voor maximaal 10 deelnemers
 • De training duurt 3 uur
 • Je mag de training zo vaak volgen als je wilt


In de Relevant Gesprek® Academie vind je de evenementenkalender met daarop de data voor de trainingen waarop je je kunt inschrijven. 

Ben je geen deelnemer van het programma, maar wil je wel toegang tot deze e-learning? Dan kun je deze los bestellen; de trainingsdata vind je op onze kalender. Na aanmelden krijg je een inlog voor de Relevant Gesprek® Academie. 

  Online Helpdesk

  Heb je tijdens het doorlopen van de e-learning vragen? Of loop je ergens tegenaan? Stel dan je vraag in de online helpdesk. Onze Relevant Gesprek® coaches geven je antwoord en helpen je op weg. Wil je ervaringen delen of andere communityleden om ervaringen vragen? Stel dan je vraag in de openbare community boards.

Nu voor € 345 

Training & e-learning
‘De 4 sleutels van een slimme participatieaanpak’

 • Leer hoe je met de 4 sleutels een participatieaanpak maakt
 • Krijg een jaar lang toegang tot het handboek, videolessen en checklists
 • Krijg een jaar lang toegang tot de bijhorende online training
 • Stel je vragen via het online helpdesk of de community
 • Ga je binnen 6 maanden door met het Basis- of Masterprogramma? Vraag 100% van de deelnamekosten van de e-learning aan ons terug.

De training 4 sleutels van een slimme participatie-aanpak voor jouw organisatie?

We krijgen steeds vaker de vraag of we voor collega’s en afdelingen een training met de methodiek Relevant Gesprek® kunnen verzorgen. Dat kan! 

In de incompany training ‘De 4 sleutels van een slimme participatieaanpak’ leer je samen met jouw collega’s hoe je op een gestructureerde manier participatievraagstukken omzet naar een aanpak.

Eerst kennismaken met de methodiek Relevant Gesprek®?

Meld je aan voor het gratis webinar Participeren kun je leren.  Je maakt kennis met de blauwdruk van een maatschappelijke dialoog met resultaat: de methodiek Relevant Gesprek®. De methodiek is toepasbaar op elk participatievraagstuk.