Incompany training

De 4 sleutels van een slimme participatieaanpak

Incompany training
De 4 sleutels van een slimme participatieaanpak

In de incompany training ‘De 4 sleutels van een slimme participatieaanpak’ leer je samen met jouw collega’s hoe je op een gestructureerde manier participatievraagstukken omzet naar een aanpak. De sleutels werken op elk soort participatievraagstuk of het nu gaat om het kappen van bomen, het maken van welzijnsbeleid of het ontwikkelen van een omgevingsvisie. Je bepaalt met wie je waarover in gesprek gaat en hoe. De 4 sleutels zijn een handige leidraad om samen met (intern) betrokkenen keuzes te maken.

Ik heb interesse in een incompany training

Ja, ik ontvang graag een offerte

Deze incompany is geschikt voor teams en collega’s die eenzelfde werkwijze willen hanteren in vraagstukken waarbij burgerparticipatie een belangrijke rol speelt en een eenduidige taal willen spreken. Professionals in communicatie, participatie, beleid of projecten. Natuurlijk kunnen ook managers of raadsleden deelnemen. De beste manier om te leren is door het te doen. Daarom ga je tijdens de incompany training aan de slag met een onderwerp of case van jullie organisatie. Je leert samen met je collega’s werken met de methodiek Relevant Gesprek®. De training kan plaatsvinden op jouw locatie, maar wij kunnen ook een inspirerende locatie regelen. Of we organiseren een online training voor jou en jouw collega's. Je volgt de training gemakkelijk met z'n allen vanuit huis!

Alle deelnemers krijgen een inlog voor de Relevant Gesprek® Academie met toegang tot:

E-learning

We delen kennis via de e-learning met handboeken, videolessen, checklists, formats en praktische tools.

Community

Maak gebruik van de collectieve wijsheid van de 500+ communityleden op de openbare community fora.

Online Helpdesk

Heb je een vraag? Stel die dan 24/7 in de online participatie Helpdesk aan de Relevant Gesprek® coaches.

Methodiek Relevant Gesprek®

We leren je aan de hand van de 4 sleutels een participatieaanpak maken. Je start met je eigen participatievraagstuk. Vervolgens beantwoord je de vragen die horen bij de 4 sleutels. Met de antwoorden heb je de basis voor je participatieaanpak. Lees meer over de 4 sleutels.

Incompany training

In deze incompany training leer je samen met jouw collega’s hoe je een participatieaanpak maakt met de vier sleutels van het Relevant Gesprek®. Je ontvangt het online handboek, videolessen en handige checklists. Je leert:

 • Hoe je de participatievalkuilen kunt voorkomen
 • Hoe je een participatieaanpak maakt voor jouw vraagstuk
 • Hoe je het participatiedoel bepaalt voor jouw vraagstuk
 • Hoe je een goede participatievraag formuleert
 • Hoe je met onze Publieksanalyse publieksgroepen bepaalt
 • Hoe je met onze Participatiebox de juiste gespreksvorm kiest

Praktisch

In de incompany training passen we de 4 sleutels van het Relevant Gesprek® toe op een praktijkcase uit jouw organisatie. Een aantal praktische zaken:

 • Voorafgaand aan de training plannen we een kennismakingsgesprek
 • De training wordt geven door gecertificeerde Relevant Gesprek® trainers
 • We spreken af welke case we gaan bespreken
 • De incompany training is bij voorkeur voor maximaal 10 personen
 • Een online training wordt gegeven via ZOOM
 • De training duurt 3 uur

Een grotere groep en/of training op locatie brengt extra kosten met zich mee. Geef op het formulier je voorkeuren op dan houden we daar rekening mee. 

  Online Helpdesk

  Heb je na de incompany training vragen? Of loop je ergens tegenaan? Stel dan je vraag in de online Academie. Onze Relevant Gesprek® coaches geven je antwoord en helpen je op weg. Wil je ervaringen delen of andere communityleden om ervaringen vragen? Stel dan je vraag in de openbare community boards.

Online op locatie of een grote groep?

Tot 10 deelnemers is een optimale groep voor een incompany training. Liever een training op locatie of voor meer collega's? Geef je voorkeur aan op het formulier. 

Incompany training ‘De 4 sleutels van  een slimme participatieaanpak’

 • Leer met je collega's hoe je met de 4 sleutels een participatieaanpak maakt
 • Krijg toegang tot het handboek, videolessen en checklists
 • Krijg toegang tot de bijhorende online training
 • Stel je vragen via het online helpdesk en/of de community

Upgrade je kennis door na de training door te gaan met het Basisprogramma of Masterprogramma.

Mail mij vrijblijvend een offerte voor de incompany training

"Door samen met collega’s aan een case te werken uit onze eigen gemeente is het gemakkelijker de theorie naar de praktijk te vertalen. We kunnen maandag gelijk met de methodiek Relevant Gesprek aan de slag!"

Kim, Programmanager Duurzaamheid

"Fijn dat de training op locatie was. Face-to-face in gesprek over een participatie-aanpak is plezieriger dan achter het scherm. Wel handig dat het lesmateriaal online beschikbaar is in de Academie."


Charlotte, Senior Communicatieadviseur Provincie 

"Onze trainer gebruikte veel praktijkvoorbeelden om onze vragen te beantwoorden. En als we naderhand nog vragen hebben kunnen we gelukkig bij de community of de Relevant Gesprek coaches terecht.”


Ibrahim, Beleidsadviseur stedelijke ontwikkeling

Eerst kennismaken met de methodiek Relevant Gesprek®?

Meld je aan voor het gratis webinar Participeren kun je leren.  Je maakt kennis met de blauwdruk van een maatschappelijke dialoog met resultaat: de methodiek Relevant Gesprek®. De methodiek is toepasbaar op elk participatievraagstuk.