Wie we zijn en waar we in geloven

Over ons

Over ons 

Wie we zijn en waar we in geloven

Er wordt wat afgepraat. Maar luisteren we ook echt naar elkaar? Halen we op wat we nodig hebben? Hebben we alle perspectieven in beeld? Het organiseren van een gesprek over een maatschappelijk onderwerp is soms complex. Daarom creëerden we een leeromgeving waarin we het samen kunnen leren en doen: de Relevant Gesprek® Academie.

Onze missie met de Relevant Gesprek® Academie

We willen met de methodiek Relevant Gesprek® graag bijdragen aan meer en betere relevante gesprekken over maatschappelijke onderwerpen. Dat is onze missie. Hoe meer leden er in onze community zitten, hoe meer we samen kunnen bijdragen aan deze missie. Dit willen we bereiken door het komende decennium 10.000 professionals in de publieke en private sector op te leiden en met elkaar in contact te brengen.

Wij geloven in de volgende 6 principes

Learning by doing

De beste manier om te leren is door het te doen. Daarom staan praktijkcases centraal.

Samen wijzer worden

We leren sneller door samen te werken en ervaringen te delen. Daarom werken we met een community.

Eenduidige taal

Het werkt en leert beter als we eenzelfde werkwijze hanteren. Dat kan met de methodiek Relevant Gesprek®.

Inhoud vs. proces

Wij scheiden inhoud en proces. Communicatie en organisatie vindt plaats op zowel inhoud als proces.

Online leren

Niet iedereen werkt en leert in hetzelfde tempo. Daarom bieden we de kennis in de vorm van e-learning.

Integraal werken

Participatie heeft niet één eigenaar. We betrekken meerdere disciplines en werken samen.

Ontmoet de grondleggers:
Barbara Borghuis & Martijn Schenning

De methodiek Relevant Gesprek® is in het werken met klanten ontwikkeld. Al vanaf 2017 werken we, onder de vlag van SIR communicatie & participatie, met deze methodiek. Een echt praktijkmodel dus. De methodiek hebben we in de praktijk getoetst, aangescherpt en verbeterd. En nu is het klaar om op zichzelf te staan en gedeeld te worden. Barbara Borghuis heeft in haar rol als ontwikkelmanager bij SIR communicatie & participatie, de methodiek ontwikkeld en vertaald naar alle trainingen, programma’s en de Relevant Gesprek® Academie. Martijn Schenning is als commercieel directeur verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en de marketing & sales van de Relevant Gesprek® Academie.

Barbara: “Ik ben super trots op waar we nu staan. Om te ervaren dat de methodiek Relevant Gesprek® zoveel professionals helpt in het voeren van een relevant gesprek met hun omgeving. En we zijn nog lang niet klaar. Ik zie nog veel mogelijkheden voor nieuwe trainingen, programma’s en events.”


Mail Barbara

Martijn: “We hebben een ambitieus doel: 10.000 professionals in de community die werken met de methodiek Relevant Gesprek®. Op die manier creëren we ook echt een maatschappelijke impact. We willen zoveel mogelijk professionals aansluiten en verbinden."


Mail Martijn

Ontmoet het team

Het team van de Relevant Gesprek® Academie ondersteunt de communityleden in hun leerproces. 

Onze Relevant Gesprek® coaches hebben veel ervaring met het toepassen van de methodiek Relevant Gesprek® in de praktijk.  Dat doen ze door één of meer community-evenementen (inloopuren, workshops en de leercase challenge) en de e-learnings te begeleiden. Daarnaast zijn ze ook beschikbaar voor een individuele coachafspraak.

Onze communitymanagers zorgen ervoor dat de Academie technisch goed werkt en dat we een gevulde kalender hebben met leuke en interessante community-evenementen.

Loret
Manager en coach
Barbara
Oprichter en coach
Jill

Beheerder

Rita

Financiële administratie