Training & e-learning
'De 10 uitvoeringsstappen van een succesvol participatieproces'

Met de e-learning ‘De 10 uitvoeringsstappen van een succesvol participatieproces’ leer je hoe je op een gestructureerde manier de uitvoering van je participatieproces organiseert. De voorwaarde is een participatieaanpak op basis van de vier sleutels. Op basis van de participatieaanpak ga je aan de slag: je regelt capaciteit, tijd en middelen. Je spreekt een duidelijke rol en taakverdeling af. Je gaat de communicatiekanalen inrichten. Je gaat de deelnemers uitnodigen. De gespreksvorm wordt verder uitgewerkt, enz. Er komt best veel regelwerk bij kijken. We helpen je grip te houden op dit proces met de 10 stappen. In elk participatieproces doorloop je in meer of mindere mate deze stappen. Dus het is een handige leidraad voor de uitvoering.

Deze e-learning inclusief training is geschikt voor professionals in communicatie, participatie, beleid en projecten. De deelnemers van het Masterprogramma Participatie hebben vrij toegang tot deze leermodule. Ben je geen deelnemer van het Masterprogramma, maar wil je wel toegang tot deze e-learning? Dan kun je deze los bestellen; de trainingsdata vind je op onze kalender. Na aanmelden krijg je een inlog voor de Relevant Gesprek® Academie met toegang tot:

E-learning & training

We delen kennis via e-leaningmodules met handboeken, videolessen, checklisten, formats en praktische tools. Om te oefenen kun je deelnemen aan een online training.

Community

Maak gebruik van de collectieve wijsheid van de 500+ communityleden op de openbare community fora.

Online Helpdesk

Heb je een vraag? Stel die dan 24/7 in het online participatie Helpdesk aan de Relevant Gesprek® coaches.

Methodiek Relevant Gesprek® Uitvoering

We laten je zien hoe je met de 10 uitvoeringstappen grip houdt op je participatieproces.  Voorwaarde is wel dat je een participatieaanpak hebt op basis van de 4 sleutels.


E-learning

In deze e-learning leer je op basis van de 10 uitvoeringsstappen hoe je grip houdt op je participatieproces. Je ontvangt het online handboek, videolessen en handige checklists. Je leert:

 • Hoe je een activiteitenoverzicht en planning maakt
 • Hoe je zorgt voor een duidelijke rol- en taakverdeling
 • Welke communicatiekanalen je kunt gebruiken
 • Hoe je een programma maakt
 • Hoe je de resultaten kan duiden en terugkoppelen
 • Hoe je het participatieproces kan evalueren

Online live training

Elke 8-10 weken geven we een online training die hoort bij deze e-learning. In de online training passen we de 10 uitvoeringsstappen toe op een case en is er ruimte voor het stellen van vragen en delen van ervaringen. 

Een aantal praktische zaken:

 • De training is online en wordt gegeven via Teams
 •  Voor maximaal 10 deelnemers
 •  De training duurt 2,5 uur
 • Je mag de training zo vaak volgen als je wilt


In de Relevant Gesprek® Academie vind je de evenementenkalender met daarop de data voor de trainingen waarop je je kunt inschrijven.

Ben je geen deelnemer van het Masterprogramma, maar wil je wel toegang tot deze e-learning? Dan kun je deze los bestellen; de trainingsdata vind je op onze kalender

  Online Helpdesk

  Heb je tijdens het doorlopen van de e-learning vragen? Of loop je ergens tegenaan? Stel dan je vraag in de online helpdesk. Onze Relevant Gesprek® coaches geven je antwoord en helpen je op weg. Wil je ervaringen delen of andere communityleden om ervaringen vragen? Stel dan je vraag in de openbare community boards.

Nu voor € 345

Training & e-learning
‘De 10 uitvoeringsstappen van een succesvol participatieproces’

 • Leer hoe je met de 10 stappen grip houdt in de uitvoering
 • Krijg een jaar lang toegang tot het handboek, videolessen en checklist
 • Krijg een jaar lang toegang tot de bijhorende online training
 • Stel je vragen via de online Helpdesk
 • Ga je binnen 6 maanden door met het Basis- of Masterprogramma? Vraag 100% van de deelnamekosten van de e-learning aan ons terug.


Bestel

"Als ik een participatiegesprek voorbereid, voel ik vaak enigszins druk om ook meteen creatieve en verrassende werkvorm te verzinnen. Ik besef me nu dat dit lang niet altijd hoeft."


Deelnemer training ‘De 10 uitvoeringsstappen van een succesvol participatieproces’
"Een creatieve gespreksvorm is leuk en kan soms ook wel iets toevoegen in een programma. Het kan helpen bij het activeren van deelnemers, het samen komen tot resultaat etc. Het moet echter geen doel zijn. De inhoud staat namelijk altijd voorop. Mooi inzicht dankzij deze training."
Deelnemer training ‘De 10 uitvoeringsstappen van een succesvol participatieproces’
"De gegeven informatie wordt erg concreet gemaakt door duidelijke factsheets, voorbeeldoverzichten en natuurlijk het handboek. Hierdoor kan ik mijn ideeën direct in kaart brengen en actie ondernemen. Top!"
Deelnemer training ‘De 10 uitvoeringsstappen van een succesvol participatieproces’