E-learning: De 3 niveaus van een participatiegesprek

Je bent gespreksleider van een participatiegesprek en je hebt het programma en de werkvorm goed voorbereid. Toch blijkt de sfeer tijdens het gesprek anders dan je had verwacht. De toon is al snel gezet door enkele dominante deelnemers, die zich direct negatief uitspreken. De andere helft van de deelnemers is terughoudend en zegt bijna niets. Ondanks alle inspanningen lukt het je niet de sfeer om te draaien en de deelnemers op één lijn te krijgen. Missie mislukt? Niet meteen! Hoe kun je zo’n gesprek toch gericht sturen?

Met de e-learning ‘De drie niveaus van een participatiegesprek’ leer je hoe je kan sturen naar een gesprek met resultaat. Je leert onder andere welke gespreksinterventies er zijn en in welke situatie je deze gebruikt. Ook kun je een online training volgen over de theorie in de Academie. Deze e-learning is geschikt voor professionals in communicatie, participatie, beleid en projecten. De deelnemers van het Masterprogramma Participatie hebben vrij toegang tot deze leermodule. Ben je geen deelnemer van het Masterprogramma, maar wil je wel toegang tot deze e-learning? Dan kun je deze los bestellen. Na aanmelden krijg je een inlog voor de Relevant Gesprek® Academie met toegang tot:

E-learning & training

We delen kennis in de e-learning met handboeken, videolessen, checklists, formats en tools. Om te oefenen kun je deelnemen aan online live training

Community

Maak gebruik van de collectieve wijsheid van de 500+ communityleden op de openbare community fora.

Online Helpdesk

Heb je een vraag? Stel die dan 24/7 in het online participatie Helpdesk aan de Relevant Gesprek® coaches.

E-learning

In deze e-learning leer je hoe je met behulp van drie niveaus kan sturen naar een gesprek met resultaat. Je krijgt beschikking tot de online handleiding, een handige checklist met gespreksinterventies en demonstratievideo’s. Je leert:

 • Wat de valkuilen zijn in participatiegesprekken
 • Hoe je deze valkuilen kunt voorkomen
 • Wat de 3 niveaus van een participatiegesprek zijn
 • Hoe je kan schakelen tussen de 3 niveaus
 • Hoe je rapport maakt met de deelnemers
 • Hoe je in de lead blijft van een gesprek
 • Wat jouw rol is als gespreksleider
Online live training

Elke 8-10 weken geven we een online training die hoort bij deze e-learning ‘De 3 niveaus van een participatiegesprek’. Tijdens deze online training lichten we de theorie toe aan de hand van voorbeelden en demonstratievideo’s. Ook is er volop ruimte om vragen te stellen en ervaringen te delen. Een aantal praktische zaken:

 • De training is online en wordt gegeven via Zoom
 • Voor maximaal 10 deelnemers
 • De training duurt 2 uur
 • Je mag de training zo vaak volgen als je wilt

In de Relevant Gesprek® Academie vind je de evenementenkalender met de data voor de trainingen waarop je je kunt inschrijven.

  Online Helpdesk

  Heb je tijdens het doorlopen van de e-learning vragen? Of loop je ergens tegenaan? Stel dan je vraag in de online helpdesk. Onze Relevant Gesprek® coaches geven je antwoord en helpen je op weg. Wil je ervaringen delen of andere communityleden om ervaringen vragen? Stel dan je vraag in de openbare community boards.
  Oefenen in de praktijk

Wil je na het doorlopen van e-learning graag het geleerde in de praktijk brengen? En oefenen met jouw rol als gespreksleider? Dat kan! We bieden je de mogelijkheid (eenmalig) te oefenen in de vorm van een online rollenspel met andere communityleden in de Relevant Gesprek Academy®. Deze online rollenspellen organiseren we om de 10-12 weken als één van de vaste community-evenementen. De kosten voor (individuele en eenmalige) deelname aan een online rollenspel bedragen € 225 excl. BTW. Na deelname van de e-learning bieden we je een inschrijfmogelijkheid voor het rollenspel.

Een andere optie is dat je je e-learning upgrade naar het Masterprogramma Participatie, waar je naast onbeperkt toegang tot de (online) rollenspellen, ook toegang krijgt tot 4 extra e-learnings o.a. de e-learning ‘De 4 sleutels van een slimme aanpak’ en 'De 10 stappen van de uitvoering’. De investering van de e-learning ‘De 3 niveaus van een participatiegesprek’ brengen we dan in mindering.

Bestel de E-learning 'De 3 niveaus van een participatiegesprek’

Nu voor € 345 

E-learning 'De 3 niveaus van een participatiegesprek’

  • Leer hoe je met behulp van drie niveaus kan sturen naar een gesprek met resultaat
  • Krijg toegang tot de handleiding, demonstratievideo’s en checklist
  • Krijg toegang tot de bijbehorende online training
  • Stel je vragen via de online helpdesk
  • Upgrade je kennis en ga oefenen met de sturingsniveaus door deel te nemen aan online rollenspellen. Dit kan door je eenmalig aan te melden voor een online rollenspel via de community in de Relevant Gesprek Academie®  of door het Masterprogramma te volgen. Ga je binnen 6 maanden door met het Masterprogramma? Vraag 100% van de deelnamekosten van de e-learning aan ons terug.

Eerst kennismaken met de methodiek Relevant Gesprek®?

Meld je aan voor het gratis webinar Participeren kun je leren.  Je maakt kennis met de blauwdruk van een maatschappelijke dialoog met resultaat: de methodiek Relevant Gesprek®. De methodiek is toepasbaar op elk participatievraagstuk.