E-learning: De 3 niveaus van een participatiegesprek

Je bent gespreksleider van een participatiegesprek en je hebt het programma en de werkvorm goed voorbereid. Toch blijkt de sfeer tijdens het gesprek anders dan je had verwacht. De toon is al snel gezet door enkele dominante deelnemers, die zich direct negatief uitspreken. De andere helft van de deelnemers is terughoudend en zegt bijna niets. Ondanks alle inspanningen lukt het je niet de sfeer om te draaien en de deelnemers op één lijn te krijgen. Missie mislukt? Niet meteen! Hoe kun je zo’n gesprek toch gericht sturen?

Met de e-learning ‘De drie niveaus van een participatiegesprek’ leer je hoe je kan sturen naar een gesprek met resultaat. Je leert onder andere welke gespreksinterventies er zijn en in welke situatie je deze gebruikt. Ook kun je 2 tot 3 keer per jaar deelnemen aan een online workshop over de theorie in de Academie. Deze e-learning is exclusief voor deelnemers aan het Masterprogramma  die de e-learning ‘De 4 sleutels van een slimme participatieaanpak’ afgerond hebben. Wil je toegang tot deze e-learning? Meld je dan aan voor het Masterprogramma. Als deelnemer krijg je een inlog voor de Relevant Gesprek® Academie met toegang tot:

E-learning & workshop

We delen kennis in de e-learning met handboeken, videolessen, checklists, formats en tools. Om te oefenen kun je deelnemen aan online live training.

Community

Maak gebruik van de collectieve wijsheid van de 500+ communityleden op de openbare community fora.

Online Helpdesk

Heb je een vraag? Stel die dan 24/7 in het online participatie Helpdesk aan de Relevant Gesprek® coaches.

E-learning

In deze e-learning leer je hoe je met behulp van drie niveaus kan sturen naar een gesprek met resultaat. Je krijgt beschikking tot de online handleiding, een handige checklist met gespreksinterventies en demonstratievideo’s. Je leert:

 • Wat de valkuilen zijn in participatiegesprekken
 • Hoe je deze valkuilen kunt voorkomen
 • Wat de 3 niveaus van een participatiegesprek zijn
 • Hoe je kan schakelen tussen de 3 niveaus
 • Hoe je rapport maakt met de deelnemers
 • Hoe je in de lead blijft van een gesprek
 • Wat jouw rol is als gespreksleider
Online live workshop

Twee tot drie keer per jaar organiseren we een online workshop die hoort bij deze e-learning ‘De 3 niveaus van een participatiegesprek’. Tijdens deze online workshop lichten we de theorie toe aan de hand van voorbeelden. Ook is er volop ruimte om vragen te stellen en ervaringen te delen. Een aantal praktische zaken:

 • De workshop is online en wordt gegeven via Zoom
 • Voor maximaal 10 deelnemers
 • De workshop duurt 2 uur
 • Je mag de workshop zo vaak volgen als je wilt

In de Relevant Gesprek® Academie vind je de evenementenkalender met de data voor de workshops waarop je je kunt inschrijven.

  Online Helpdesk

  Heb je tijdens het doorlopen van de e-learning vragen? Of loop je ergens tegenaan? Stel dan je vraag in de online helpdesk. Onze Relevant Gesprek® coaches geven je antwoord en helpen je op weg. Wil je ervaringen delen of andere communityleden om ervaringen vragen? Stel dan je vraag in de openbare community boards.