Praktische handvatten bij initiatiefnemersparticipatie

Workshop Relevant Gesprek®
Donderdag 25 april 2024 (10-12 uur)

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
Aanmelden


Praktische handvatten bij initiatiefnemersparticipatie

Workshop Relevant Gesprek®
25 april 2024 (10-12 uur)

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
Aanmelden


Maandelijks verdiepen we op een onderwerp binnen de methodiek van het Relevant Gesprek®. We gaan zelf op onderzoek uit en/of vragen een expert om zijn visie. In een workshop van twee uur gaan we met de communityleden en andere geïnteresseerden in gesprek. De online workshops maken onderdeel uit van onze programma’s en kunnen daarnaast tegen betaling worden bezocht door andere geïnteresseerden.

Workshop 
'Praktische handvatten bij initiatiefnemersparticipatie'

Donderdag 25 april 2024 van 10:00 tot 12:00 uur


De regels voor ruimtelijke ontwikkeling worden binnenkort vereenvoudigd en samengevoegd in de nieuwe Omgevingswet. Participatie speelt hierin een belangrijke rol. Gemeenten zijn verantwoordelijk hoe ze deze initiatiefnemersparticipatie gaan inrichten. Hoe ga je hier als gemeente mee om en waar moet je allemaal rekening mee houden?

In de workshop gaan we in op hoe een goed democratisch samenspel tussen initiatiefnemer, ambtenaar, college en gemeenteraad eruit ziet. En wat dit betekent in de praktijk. Wat kun je verwachten van initiatiefnemers? Hoe kun en moet je hierin faciliteren? In deze praktische workshop krijg je handvaten en inspiratie hoe je om kunt gaan met initiatiefnemersparticipatie.

Wat neem je mee uit de workshop?

Na afloop van de workshop ontvang je de belangrijkste leerpunten van de workshop nog eens op een rij. Zodat jij deze leerpunten kunt toepassen in jouw eigen praktijk. Kortom, het wordt een inspirerende en interessante workshop met voldoende ruimte voor interactie.

In het kort

  • Wat: workshop Praktische handvatten bij initiatiefnemersparticipatie
  • Wanneer: donderdag 25 april  2024 van 10:00 tot 12:00 uur
  • Waar: online


Deelname

Voor deelnemers aan de programma's is de workshop gratis en terug te kijken in de Relevant Gesprek® Academie. Anders bedragen de kosten voor deelname aan een online workshop eenmalig € 225 excl. BTW. Wil je je aanmelden? Vul dan onderstaand aanmeldformulier in.

Kun je er niet bij zijn?

Lukt het je niet om live deel te nemen? Geen probleem. Als je in de opmerkingen van het formulier invult dat je er niet live bij kunt zijn dan sturen we je na de workshop een linkje waarmee je de opname tot 2 weken na die tijd terug kan kijken. Deelnemers van het Basis- en Masterprogramma kunnen de workshop altijd terugkijken in de Relevant Gesprek® Academie.

Aanmeldformulier workshop 

*Hier vind je onze Algemene voorwaarden.

Onbeperkt toegang tot de workshops?

Als deelnemer aan de programma’s heb je gratis en onbeperkt toegang tot de maandelijkse workshops. Daarnaast zijn de opnames van alle workshops ook terug te kijken in de Relevant Gesprek® Academie. We bieden voor iedereen een eigen programma. Om jou te helpen de methodiek Relevant Gesprek® toe te passen in de praktijk. Learning by doing. Welk programma past bij jou?