Hoe ga je om met emoties?

Thema workshop Relevant Gesprek®
Donderdag 21 september 2023 (10-12 uur)

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
AanmeldenHoe ga je om met emoties?

Thema workshop Relevant Gesprek®
Donderdag 21 september 2023 (10-12 uur)

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
Aanmelden


Maandelijks verdiepen we op een onderwerp binnen de methodiek van het Relevant Gesprek®. We gaan zelf op onderzoek uit en/of vragen een expert om zijn visie. In een thema workshop van twee uur gaan we met de communityleden en andere geïnteresseerden in gesprek. De online workshops maken onderdeel uit van onze programma’s en kunnen daarnaast tegen betaling worden bezocht door andere geïnteresseerden.

Thema workshop
'Hoe ga je om met emoties?'

Donderdag 21 september  2023 van 10.00 - 12.00 uur via Zoom

Participatie is menswerk. En waar mensen zijn, zijn emoties. In participatieprocessen hebben we te maken met die emoties: agressie, frustratie, teleurstelling, boosheid. Hoe gaan we daarmee om? Hoe kunnen we een sfeer van weerstand ombuigen naar begrip?

Voorbeelden van emoties die een weg vinden:

  • Een inwoner die in een online meeting het woord neemt en uitleg eist waarom hij niet geïnformeerd is
  • Een inwoner die het principieel niet eens is met de komst van een fietssnelweg door zijn dorp
  • Een werkgroeplid die vindt dat hij niet voldoende beslissingsbevoegdheid heeft
  • Een getekende petitie van een groep inwoners om te voorkomen dat een oud schoolgebouw wordt gebuikt als woonbestemming voor een zorgdoelgroep


Tijdens de workshop gaan we het samen hebben over praktische handvaten die je in je rol als participatieadviseur kan toepassen.  

In het kort

  • Wat: thema workshop 'Hoe ga je om met emoties?'
  • Wanneer: donderdag 21 september van 10:00 tot 12:00 uur
  • Waar: online, via Zoom

Deelname

Voor deelnemers aan de programma's is de workshop gratis en terug te kijken in de Relevant Gesprek® Academie. Anders bedragen de kosten voor deelname aan een online thema workshop eenmalig € 225 excl. BTW. Wil je je aanmelden? Vul dan onderstaand aanmeldformulier in. Aanmelden kan tot en met 14 september 2023.

Kun je er niet bij zijn?

Lukt het je niet om live deel te nemen? Geen probleem. Als je in de opmerkingen van het formulier invult dat je er niet live bij kunt zijn dan sturen we je na de workshop een linkje waarmee je de opname tot 2 weken na die tijd terug kan kijken.

Deelnemers van het Basis- en Masterprogramma kunnen de workshop altijd terugkijken in de Relevant Gesprek® Academie. 

Aanmeldformulier thema workshop 

*Hier vind je onze Algemene voorwaarden.

Onbeperkt toegang tot de thema workshops?

Als deelnemer aan de programma’s heb je gratis en onbeperkt toegang tot de maandelijkse thema workshops. Daarnaast zijn de opnames van alle workshops ook terug te kijken in de Relevant Gesprek® Academie. We bieden voor iedereen een eigen programma. Om jou te helpen de methodiek Relevant Gesprek® toe te passen in de praktijk. Learning by doing. Welk programma past bij jou?