De 5 taken van de raad

Workshop Relevant Gesprek®
Dinsdag 23 april 2024 (19-21 uur)

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
Aanmelden


De 5 taken van de raad

Workshop Relevant Gesprek®
23 april 2024 (19-21 uur)

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
Aanmelden


Maandelijks verdiepen we op een onderwerp binnen de methodiek van het Relevant Gesprek®. We gaan zelf op onderzoek uit en/of vragen een expert om zijn visie. In een workshop van twee uur gaan we met de communityleden en andere geïnteresseerden in gesprek. De online workshops maken onderdeel uit van onze programma’s en kunnen daarnaast tegen betaling worden bezocht door andere geïnteresseerden.

Workshop 
'De 5 taken van de raad'

Dinsdag 23 april 2024 van 19:00 tot 21:00 uur


De workshop ‘De 5 taken van de raad’ gaat over wat participatie betekent voor jouw rol als raadslid. Hoe betrekt je als raad de omgeving bij het ontwikkelen, uitvoeren of evalueren van gemeentelijk beleid of het realiseren van initiatieven.

Steeds meer maatschappelijke opgaven worden samen met de omgeving aangepakt. Door de veranderende samenleving, de komst van de Omgevingswet en de Wet Open Overheid heeft participatie in bijna alle raads- en collegeprogramma’s een belangrijke plek gekregen. Het is dé manier waarop je de omgeving betrekt bij het ontwikkelen, uitvoeren of evalueren van gemeentelijk beleid of het realiseren van initiatieven. Maar wat betekent participatie voor jouw rol als raadslid?


We gaan o.a. verdiepen op de 5 taken van de raad: 

1. Participatiebeleid vaststellen

2. Participatie opdracht geven

3. Meedoen aan gesprek met de samenleving

4. Gesprek met de samenleving organiseren

5. Participatieproces beoordelen


Wat neem je mee uit de workshop?

  • Welke rollen kun je als gemeenteraad spelen bij participatietrajecten
  • Waarover wil de raad meepraten en waarover niet
  • Wat doe je als raad met de opbrengst van een participatietraject
  • Hoe en wanneer geef je als raad kaders mee
  • Hoe stem je als college en ambtenaren participatietrajecten met de raad af

In het kort

  • Wat: workshop 'De 5 taken van de raad'
  • Wanneer: dinsdag 23 april 2024 van 19:00 tot 21:00 uur
  • Waar: online


Deelname

Heb je de e-learning ‘De 5 participatietaken van de raad’ gekocht, dan is deelname aan deze workshop gratis. Voor deelnemers aan de programma's is de workshop eveneens gratis en terug te kijken in de Relevant Gesprek® Academie. Anders bedragen de kosten voor deelname aan een online workshop eenmalig € 225 excl. BTW. Wil je je aanmelden? Vul dan onderstaand aanmeldformulier in. Aanmelden kan tot en met 19 april 2024.


Kun je er niet bij zijn?

Lukt het je niet om live deel te nemen? Geen probleem. Als je in de opmerkingen van het formulier invult dat je er niet live bij kunt zijn dan sturen we je na de workshop een linkje waarmee je de opname tot 2 weken na die tijd terug kan kijken.

Deelnemers van het Basis- en Masterprogramma kunnen de workshop altijd terugkijken in de Relevant Gesprek® Academie.

Aanmeldformulier workshop 

 

*Hier vind je onze Algemene voorwaarden.

Onbeperkt toegang tot de workshops?

Als deelnemer aan de programma’s heb je gratis en onbeperkt toegang tot de maandelijkse workshops. Daarnaast zijn de opnames van alle workshops ook terug te kijken in de Relevant Gesprek® Academie. We bieden voor iedereen een eigen programma. Om jou te helpen de methodiek Relevant Gesprek® toe te passen in de praktijk. Learning by doing. Welk programma past bij jou?