E-learning & Online training (live)
'Borging Participatie'

Met de e-learning ‘Borging Participatie’ krijg je praktische handvatten om te werken aan een omgevingsgerichte organisatie. Elke organisatie heeft unieke ambities, omvang en werkprocessen. De 10 bouwstenen van het Borgingshuis helpen je om samen met bestuurders, managers en adviseurs te bepalen welke stappen nodig zijn om participatie nog beter te borgen. Het resultaat? Meer en betere participatieprocessen. Deze bouwstenen vormen de basis voor je implementatieplan of de evaluatie van het participatiebeleid.

Deze e-learning, inclusief training, is gericht op wat wij noemen de borgingsadviseur. Hij/zij heeft de rol om de organisatie omgevingsgerichter te maken. Deelnemers van het Borgingsprogramma hebben vrij toegang tot deze leermodule. Ben je geen deelnemer van het programma, maar wil je wel toegang tot deze e-learning? Dan kun je de e-learning los bestellen; de trainingsdata vind je in de kalender. Na aanmelden krijg je een inlog voor de Relevant Gesprek® Academie met toegang tot:

Toegang community

Wil je ervaringen delen of andere communityleden om ervaringen vragen? Stel dan je vraag in de openbare community board.


E-learning & Online training (live)

We delen kennis in de e-learning met videolessen, checklists, formats en tools. Om te oefenen kun je deelnemen aan online live training.

Online Helpdesk


Stel je vraag 24/7 aan de Online helpdesk

Relevant Gesprek® Borgingshuis Participatie

Het Borgingshuis Participatie is de kapstok van deze e-learning en bijhorende training. We behandelen alle 10 bouwstenen van het Borgingshuis, zodat je inzicht krijgt welke bouwstenen in jouw organisatie meer aandacht nodig hebben.

E-learning & Online training (live)

In deze e-learning leer je hoe je een Borgingsscan kunt uitvoeren voor jouw organisatie. Je leert:

  • Dat er 3 omgevingsniveaus zijn waarop participatie een rol speelt: organisatieniveau, vraagstukniveau en gespreksniveau
  • Het verschil in rollen en taken in relatie tot participatie voor bestuurders, managers en adviseurs
  • Dat er 10 bouwstenen zijn waaraan je aan kunt werken om participatie (nog) beter te borgen
  • Hoe je een Borgingsscan kunt maken van de staat van participatie in je organisatie
  • Hoe je de ambitie in participatiebeleid kunt omzetten in organisatiemaatregelen

Je ontvangt toegang tot de online videolessen en handige checklists.

    Online helpdesk

    Heb je tijdens het doorlopen van de e-learning vragen? Of loop je ergens tegenaan? Stel dan je vraag dan via de chat aan de Online helpdesk. Onze Relevant Gesprek® coaches geven je antwoord en helpen je op weg. Wil je ervaringen delen of andere communityleden om ervaringen vragen? Stel dan je vraag in de openbare community boards.

Nu voor €375 

E-learning & Online training (live)
‘Borgingshuis Participatie’

  • Leer hoe je met de 10 bouwstenen een Borgingsscan maakt voor je organisatie
  • Krijg een jaar lang toegang tot het handboek, videolessen en checklists
  • Stel je vragen via het Online helpdesk of de Community board
  • Ga je binnen 6 maanden door met een programma? Vraag 100% van de deelnamekosten van de e-learning aan ons terug.

De training Borgingshuis Participatie voor jouw organisatie?

We krijgen steeds vaker de vraag of we voor collega’s en afdelingen een training over het Borgingshuis Participatie kunnen verzorgen. Dat kan! 

In de incompany training ‘Borgingshuis Participatie’ leer je samen met jouw collega’s hoe je op een gestructureerde manier met concrete stappen toe kunt werken naar een omgevingsgerichte organisatie. Ontdek hoe je valkuilen kunt ombuigen naar succesfactoren om participatie (nog beter) duurzaam te borgen in jouw organisatie.

Eerst kennismaken met het Borgingshuis Participatie?

Meld je aan voor het gratis webinar Borgingshuis Participatie. In webinar introduceert Barbara Borghuis in 1 uur het Borgingshuis Participatie. Ze legt uit waarom het borgen van participatie in een organisatie belangrijk is. Verder komen de valkuilen bij het borgen van participatie aan bod en krijg je uitleg over hoe je participatie duurzaam belegd in je organisatie.