Leren om een participatieproces te evalueren

Workshop Relevant Gesprek®
donderdag 20 juni 2024 (10-12 uur)

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
Aanmelden


Leren om een participatieproces te evalueren

Workshop Relevant Gesprek®
20 juni 2024 (10-12 uur)

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
Aanmelden


Maandelijks verdiepen we op een onderwerp binnen de methodiek van het Relevant Gesprek®. We gaan zelf op onderzoek uit en/of vragen een expert om zijn visie. In een workshop van twee uur gaan we met de communityleden en andere geïnteresseerden in gesprek. De online workshops maken onderdeel uit van onze programma’s en kunnen daarnaast tegen betaling worden bezocht door andere geïnteresseerden.

Workshop 
'Leren om een participatieproces te evalueren'

Donderdag 20 juni 2024 van 10:00 tot 12:00 uur


Vaak wordt de evaluatie overgeslagen en dat is jammer, want van een evaluatie kun je ontzettend veel leren. Zo ontdekten we in een evaluatie bijvoorbeeld de mismatch tussen de procesgerichte projectleider en de benodigde mensgerichte aanpak. Of werd in de evaluatie duidelijk dat de gekozen gespreksvorm van een inloopavond niet paste bij de informatiebehoefte van de deelnemers. 

Met de 4 sleutels van de Methodiek Relevant Gesprek® zet je een participatievraagstuk om naar een slimme, gestructureerde participatieaanpak. Maar hoe zit het eigenlijk met de reeds afgeronde projecten? Hoe kunnen we leren van het verleden om het beter te doen in de toekomst? Zijn de valkuilen op tijd gesignaleerd en voorkomen? Welke succesfactoren verdienen het om benoemd te worden?

Met deze én meer vragen gaan we aan het werk aan de hand van de methodiek Relevant Gesprek® tijdens de workshop. De methodiek van het Relevant Gesprek® werkt namelijk ook heel goed om een participatieproces te evalueren. Daarvoor ontwikkelde de Relevant Gesprek® Academie de Evaluatiebox: een kaartenset met 35 evaluatiekaarten die overeenkomen met de stappen uit de Relevant Gesprek® Methodiek. Tijdens de online workshop gaan we samen kijken hoe je een participatieproject kan evalueren met de evaluatiekaarten uit de Evaluatiebox.


Wat neem je mee uit de workshop?

Met de resultaten van een evaluatie kun je, onder andere: concrete verbeterpunten benoemen, succesfactoren in kaart brengen en participatie binnen jouw organisatie doorlopend verbeteren.

Het wordt een inspirerende en interactieve workshop waarin we op een praktische manier tot de kern van het vraagstuk komen.

In het kort

  • Wat: workshop 'Leren om een participatieproces te evalueren'
  • Hoe: behandel je de juiste (online) gespreksvorm voor jouw vraagstuk?
  • Wanneer: donderdag 20 juni 2024 van 10:00 tot 12:00 uur
  • Waar: online

Deelname

Voor deelnemers aan de programma's is de workshop gratis en terug te kijken in de Relevant Gesprek® Academie. Anders bedragen de kosten voor deelname aan een online workshop eenmalig € 225 excl. BTW. Wil je je aanmelden? Vul dan onderstaand aanmeldformulier in. Aanmelden kan tot en met 18 juni 2024.

Kun je er niet bij zijn?

Lukt het je niet om live deel te nemen? Geen probleem. Als je in de opmerkingen van het formulier invult dat je er niet live bij kunt zijn dan sturen we je na de workshop een linkje waarmee je de opname tot 2 weken na die tijd terug kan kijken.

Deelnemers van het Basis- en Masterprogramma kunnen de workshop altijd terugkijken in de Relevant Gesprek® Academie.

Aanmeldformulier workshop 

*Hier vind je onze Algemene voorwaarden.

Onbeperkt toegang tot de workshops?

Als deelnemer aan de programma’s heb je gratis en onbeperkt toegang tot de maandelijkse workshops. Daarnaast zijn de opnames van alle workshops ook terug te kijken in de Relevant Gesprek® Academie. We bieden voor iedereen een eigen programma. Om jou te helpen de methodiek Relevant Gesprek® toe te passen in de praktijk. Learning by doing. Welk programma past bij jou?